Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam eo-Parfumdievegges op rooftocht

Medewerkers van parfumerieën door het hele land opgelet: drie donkere vrouwen in een champagnekleurige Mercedes rijden het hele land door en stelen voor een kapitaal aan parfums. Als je ze aanspreekt reageren ze agressief. In Heerhugowaard trekken ze zelfs de racismekaart toen een medewerkster van ICI Paris ze aansprak op hun verdachte gedrag.

UPDATE: Twee van de drie vrouwen zijn inmiddels geïdentificeerd. Het gaat om een 22-jarige vrouw uit Almere en een 30-jarige vrouw uit Amsterdam. Het rechercheteam heeft de twee aan elf zaken kunnen koppelen in Nieuwegein, Heerhugowaard, Alkmaar, Amsterdam, Huizen, Doetinchem, Alphen aan de Rijn en Zeist. Jammer genoeg kon de identiteit van de derde verdachte niet worden achterhaald. Het onderzoek is afgerond en de twee hebben zich al voor de rechter moeten verantwoorden. Zij kregen straffen van 8 maanden (de Almeerse) en een jaar (de Amsterdamse). 

Op 2 augustus 2018 verschijnen twee vrouwen bij een filiaal van ICI Paris in Heerhugowaard. Daar houdt een medewerkster ze heel goed in de gaten, maar lukt het ze toch om één fles parfum te stelen. Diezelfde dag rijden ze door naar Amsterdam waar ze – weer bij een winkel van ICI Paris – een grotere slag slaan: 43 flessen parfum van het merk Tom Ford met een gezamenlijke waarde van 5500 euro.

Mercedes-Benz
Een getuige in Heerhugowaard ziet de vrouwen in de parkeergarage van het winkelcentrum in een champagnekleurige Mercedes A180D stappen en wegrijden.

Rooftocht
De rooftocht stopt niet op 2 augustus; op 18 augustus verschijnen ze met zijn drieën bij een winkel van ICI Paris in Alkmaar. Daar stelen ze 17 geurtjes van Chanel, Guerlain, Lancôme en Victor& Rolf met een totale waarde van ruim 1850 euro. Later die dag gaan ze weer naar Amsterdam, waar ze nog een keer hun slag slaan.

Wie zijn de vrouwen?