Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Driftig duo overvalt speelgoedwinkel

In de ochtend van zaterdag 11 december 2021 krijgen twee medewerkers van een speelgoedzaak aan het Mercatorplein in Amsterdam de schrik van hun leven. De twee aanwezige medewerkers (37 en 17 jaar) zijn druk aan het bevoorraden, als zij ineens oog in oog komen te staan met twee mannen met wapens, die direct schreeuwen om geld. De medewerkers worden daarbij driftig met een vuurwapen en een mes bedreigd. Wie herkent de mannen op de beelden, die brutaal en met geweld een speelgoedwinkel overvallen?


Rolverdeling
De twee verdachten, NN1 en NN2, hebben daarbij een duidelijke rolverdeling. NN1 bedreigt de medewerkers met een vuurwapen, dat afwisselend op het hoofd en de borstkas van het 37-jarige slachtoffer wordt gericht. Ter hoogte van de kassa krijgt deze medewerker een klap in zijn gezicht. Daarna wordt hij gedwongen om naar het magazijn achter in de winkel te lopen. NN2 loopt direct op de 17-jarige medewerkster af en bedreigt haar met een mes. Ook zij wordt gedwongen om naar het magazijn te lopen. Hier doorzoekt NN1 de tas en de jas van de medewerkster. Ook wordt hen naar de kluis gevraagd, die er niet is. Dan lopen medewerkers en verdachten gezamenlijk terug naar de kassa. Hier vragen de overvallers om een tas, waar zij vervolgens het geld uit de kassalade in stoppen. Zodra de buit binnen is, verlaten NN1 en NN2 de speelgoedwinkel en laten ze de twee medewerkers geschrokken achter.

Gewond
De 37-jarige medewerker loopt hierbij verwondingen op aan zijn gezicht. De andere medewerkster blijft ongedeerd, maar voor beide werknemers geldt dat ze dit niet snel zullen vergeten. Het is een traumatische ervaring geweest. Opvallend is dat de overvallers, voor het verlaten van de winkel, hun excuses aanbieden aan de jonge medewerkster.

Signalementen
De twee overvallers kunnen als volgt worden omschreven:

NN1:

Man
Normaal postuur
Draagt een zwart petje met gezichtsbedekking
Draagt zwarte kleding met een gewatteerde jas
Draagt gekleurde handschoenen
Draagt opvallende sneakers
Heeft tijdens de overval het vuurwapen in zijn handen en trekt met geweld de lade uit de kassa
NN2:

Man
Normaal postuur
Geheel in het zwart gekleed
Draagt een zwarte joggingbroek met witte strepen langszij
Draagt een capuchon op zijn hoofd
Draagt witte handschoenen aan.
rechterhand een mes vast heeft

Wie zijn het? Tips welkom!

Boevenvangen_shop
binbin small