Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Cameraploeg Eenvandaag beroofd van camera

Vrijdagmiddag 15 november 2019 is een cameraploeg van actualiteitenprogramma EenVandaag beroofd op de Albert Camuslaan in Amsterdam. De daders gingen ervandoor met een professionele Sony FS-camera.

Die middag maakt de ploeg opnames bij het herdenkingsmonument van de in 2018 doodgeschoten Gondilio Lowland, ook bekend als rapper ‘Bolle’. Zowel de familie van Gondilio als de cameraploeg werd door de daders met de dood bedreigd.

Waarschijnlijk getipt
Op bewakingsbeelden is te zien hoe de daders over de Albert Camuslaan komen aanrijden. Ze lijken te zijn getipt, want het gaat razendsnel.
Voordat de man achterop naar de camera grijpt, richt hij een wapen op de familieleden en journalisten. Het tweetal vlucht daarna weg over de Albert Camuslaan richting de Alexander Dumaslaan.

De straatroof gebeurde in de buurt van winkelcentrum Venserpolder, in Amsterdam-Zuidoost. De twee daders reden op een rode motorscooter, een 125cc 2-takt Piaggio Skipper.

De bestuurder van de scooter is kort in het gezicht gefilmd. Geef het door als u weet wie hij is.

De man met het vuurwapen:

is ongeveer 1.80 meter lang
is lichtgetint
wordt tussen 18 en 25 jaar oud geschat
had toen kort haar
heeft een ingevallen gezicht
sprak met een Amsterdams accent.

Sony FS7
e camera die werd meegenomen is een professionele Sony FS7. Mogelijk hebben de daders deze ergens te koop aangeboden. Bekijk de video: