Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Bedrijven beschoten in West

In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 augustus rond 04.15 uur klinkt er in de Slotermeerlaan een enorme knal. Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen bij de explosie betrokken zijn.
Kort voor de explosie stond een jonge man een tijdje voor de barbershop te wachten. De politie denkt dat hij de situatie bij de barbershop verkende. De identiteit van deze man is inmiddels bekend.

De volgende nacht, opnieuw rond 04.15 uur, stoppen twee mannen op een motorscooter voor de kapperszaak. De man die achterop zit, schiet meerdere keren op de pui van het pand. Het gebeurt die vroege zaterdagochtend voor de ogen van bezoekers van de naastgelegen nachtwinkel.

Bij de beschieting reden de daders op een Vespa-motorscooter, die later werd teruggevonden op de Du Perronstraat. Het chassis- en framenummer waren verwijderd en er zat een valse kentekenplaat op.
In de buddyseat van de motorscooter trof de politie een tas een vuurwapen aan.

Het is niet duidelijk wie het op de barbershop heeft gemunt. De eigenaar zegt het ook niet te weten. De politie is dringend op zoek naar informatie over de achtergrond van de intimidatie.
Kort na beide incidenten is de barbershop op last van de burgemeester tot nader order gesloten. Bekijk de video voor meer beeld van verdachten.