Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Amsterdammer gewurgd en geslagen door groep mannen

Een 24-jarige Amsterdammer is zaterdag 9 november op stap geweest met vrienden. Rond 05.00 uur vindt hij het mooi geweest. Hij loopt richting de taxistandplaats bij de Leidsebrug. Op camerabeelden is te zien dat het daar vervolgens helemaal misgaat tussen een aantal mannen. Er wordt over en weer geschopt en geslagen.

Op enig moment moet de 24-jarige Amsterdammer het ontgelden, wanneer hij wordt vastgepakt door een man met een rode jas(foto). Hij wordt in een wurggreep gehouden net zo lang tot hij het bewustzijn verliest. Terwijl hij wordt vastgehouden en zelfs nadat het hij het bewustzijn heeft verloren, wordt er door drie andere mannen op hem ingeschopt en geslagen. Daarna gaan de mannen er vandoor. Het slachtoffer houdt wonderbaarlijk genoeg geen ernstig letsel over aan de mishandeling.

Het is niet duidelijk wat de precieze aanleiding is geweest voor de zware mishandeling. Volgens het slachtoffer hebben de verdachten hem kort voor de mishandeling daar in de buurt in het Spaans uitgescholden. Mogelijk zijn de verdachten afkomstig uit een Spaanstalig land. De recherche wil graag weten wie de verdachten zijn.

Van hen is het volgende signalement bekend:

Verdachte 1 (de man die het slachtoffer in de wurggreep hield)

Man met een lichte huidskleur
Ongeveer 1.90 meter lang
Rond de 30 jaar oud
Gemillimeterd haar
Droeg een rode jas

Verdachte 2

Man met een licht tot licht getinte huidskleur
Normaal postuur
Donker haar
Driekwart lange donkere jas
Donkere kleding

Verdachte 3

Man met een getinte huidskleur
Normaal postuur
Droeg een petje
Donkere jas
Grijze Adidas-trui

Verdachte 4

Man met een getinte huidskleur
Normaal postuur
Kort geblondeerd haar
Donkere kleding
Witte trui met een opvallende opdruk