Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – 78-jarige man bestolen in eigen woning

Een brutale diefstal in de woning van een bejaard slachtoffer aan de S.F. van Ossstraat (Amsterdam Nieuw-West). Daarbij wordt een telefoon met in het hoesje de bankpas en identiteitskaart van de 78-jarige bewoner gestolen. Vervolgens zijn er met de bankpas meerdere aankopen gedaan en is het slachtoffer bestolen van een groot geldbedrag. De daders die pinnen met de gestolen bankpas doen staan op beeld. Wie herkent hen?

Het slachtoffer ziet die dag een onbekende vrouw in zijn woonkamer staan. De vrouw vraagt om een vuurtje, maar als de man zegt geen vuurtje te hebben, loopt de vrouw verder door de huiskamer in. Daar ligt op de leuning van het bankstel de telefoon van het slachtoffer. In het hoesje van de telefoon zitten zijn bankpas en identiteitskaart. De brutale vrouw pakt de telefoon en verlaat de woning.

De bewoner blijft verward achter. Hij wil de politie bellen, maar omdat zijn telefoon is meegenomen, weet hij niet wat hij moet doen. Als de thuishulp een paar dagen later bij de man arriveert, doet hij zijn verhaal. Het blijkt dan dat de man die dagen geen boodschappen heeft gedaan, omdat zijn bankpas gestolen was.

Op de beelden zijn een vrouw en twee mannen te zien die pintransacties doen met de bankpas van het slachtoffer in Amsterdam en Utrecht.

Wie zijn de man en vrouw?

barbecuebarrel cool