Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – 72-jarige vrouw van 16.000 euro bestolen na bankpasfraude

Een 72-jarige vrouw uit Almere wordt in augustus bestolen van maar liefst 16.000 euro. Ze wordt uren aan de telefoon gehouden door een zogenaamde medewerker van de Rabobank en geeft in goed vertrouwen haar iPad en haar pinpas af. Met haar pas worden onder meer aankopen gedaan in een schoenenwinkel in Amsterdam.

De vrouw wordt op maandag 9 augustus om rond 13.15 uur anoniem gebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van de Rabobank. Aan de vrouw wordt verteld dat er een virus op haar bankpas en op haar iPad zit.

Ze mag daarom beslist niet ophangen en niemand bellen of appen, zegt de zogenaamde medewerker van de bank. Het slachtoffer krijgt te horen dat er iemand langskomt om haar bankpas en iPad op te halen. Rond 15.00 uur staat er een jongen voor de deur. Kort nadat ze de pas en de IPad aan hem heeft afgegeven, wordt de telefoonverbinding verbroken.

Uren aan de telefoon
Kort daarna wordt het slachtoffer teruggebeld. Er wordt haar verteld dat de bank bezig is met het installeren van een nieuwe chip op de iPad en dat dit enige tijd gaat duren. In totaal wordt de vrouw vierenhalf uur aan de telefoon gehouden. Met haar pas wordt in die tijd geld gepind bij twee geldautomaten in Almere, ook koopt de verdachte schoenen bij een winkel in Amsterdam. In totaal is de vrouw hierna 16.000 euro armer. Wie is de man op de foto? Tips welkom.