Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amersfoort-Vrouw gerold op station

Een man kijkt de pincode af van een 72-jarige dame op station Amersfoort. Hij rolt haar portemonnee en pint met de pas veel geld. De man is te zien op bewakingsbeeld.

Rabo Amersfoort

Zakkenrollerij
Het slachtoffer wil donderdag 21 maart met haar zussen naar Amsterdam, maar ze moet nog wat saldo bijladen op haar OV-chipkaart. Ze pint het bedrag en stopt haar pas en OV-chipkaart weer in haar portemonnee. Waarschijnlijk is ze hier geshoulderd. Iemand over haar schouder mee tijdens het intoetsen van de pincode.

Dan stappen de dames in de trein. Het is dan ongeveer 09.55 uur. Als de vrouw wat uit haar tas wil pakken, ziet ze tot haar schrik dat haar portemonnee weg is. Ze beseft dat dit net op het station moet zijn gebeurd en de dames stappen snel weer uit.

Pinnen
De vrouw gaat snel naar de informatiebalie op het station, maar daar ligt haar portemonnee niet. Ze vermoedt dat hij is gestolen en besluit daarom haar pas te laten blokkeren. Dat is helaas te laat: er blijkt nog geen vijf minuten eerder een bedrag van 1250 euro opgenomen te zijn. De vrouw beseft dat de dader haar pincode heeft afgekeken toen zij haar OV-chipkaart oplaadde en vervolgens haar portemonnee uit haar tas heeft gehaald.