Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amersfoort – Opticien beroofd van Rolex

Opticien Aart Bouman in Amersfoort is overvallen door vier mannen. Ze kwamen niet voor zijn designerbrillen of de inhoud van z’n kassa, maar voor z’n Rolex.

Woensdagochtend 15 juni komen even voor 10:00 uur vier jongens op twee scooters aanrijden bij de brillenzaak aan de Hendrik van Viandenstraat. Ze gaan de zaak binnen en lopen direct op de eigenaar af. Die krijgt een pistool op z’n hoofd en er ontstaat een worsteling, waarbij het horloge van z’n pols wordt gehaald. Hij woont boven de zaak en zijn gezinsleden horen dat er iets aan de hand is. Eén van de dochters stuurt de herdershond naar beneden. Die komt grommend de winkel inrennen. De overvallers schrikken daarvan en gaan ervandoor, met de Rolex van de eigenaar.


Scooter met pech
Ze willen weer wegrijden met de twee scooters, maar één lijkt niet meer te starten. Ze laten de scooter achter. Eén van de jongens springt achterop bij de twee anderen en ze gaan ervandoor. Ze worden gefotografeerd door omstanders.


Waarschuwingsschoten
De politie heeft ze achtervolgd tot aan Park Randenbroek. Daar zijn zelfs waarschuwingsschoten gelost. Maar helaas konden ze ontkomen. Er is nog gezocht met speurhonden en de politiehelikopter, tevergeefs. Toch is er ook goed nieuws; de volgende dag is één van de verdachten dankzij een tip aangehouden in Amsterdam.

De mannen droegen een zwarte bivakmuts, zwarte kleding en schoenen.
Uw hulp is hard nodig om die drie ontkomen overvallers te vinden. Weet u wie er schuilgaan achter de capuchons en bivakmutsen? Heeft u iemand over de overval horen praten en klonk dat verdacht? Laat het weten.

barbecuebarrel cool