Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amersfoort – Groep rooft Rolexen


We zijn op zoek naar een groep overvallers die het heeft voorzien op horloges van het merk Rolex. De overvallen vonden plaats in Amersfoort en dan met name in de wijk Vathorst.
In de afgelopen maanden hebben we al een aantal keer aandacht besteed aan deze overvallen als losse zaken, maar inmiddels heeft de recherche een duidelijker beeld van de daders. Er blijkt sprake van één dadergroep die in wisselende samenstelling toeslaat. We zetten de gebeurtenissen en de daders voor u op een rijtje.

Twee mislukte overvallen Laakboulevard
Het begint met twee mislukte pogingen tot overval op een woning aan de Laakboulevard in Amersfoort. In de nacht van zaterdag 30 april op zondag 1 mei staat om 02:30 een man voor de deur met een Thuisbezorgd-jas. Hij heeft echter geen eten bij zich en zijn gezicht is zoveel mogelijk bedekt. De bewoner heeft helemaal geen eten besteld. Hij ziet op de bewakingsbeelden dat de man voor de deur staat en ziet achter hem nog twee schimmen. Hij doet (heel verstandig) niet open. De mannen vertrekken dan, waarschijnlijk omdat op dat moment toevallig de overburen naar buiten komen.
Op zondag 12 juni verschijnen er weer midden in de nacht drie mannen bij het huis, dit keer in de achtertuin. Ze kijken door het raam naar binnen en wijzen ergens naar. De bewoner hoort dat er iets gaande is en hij laat een alarm afgaan. Weer gaan ze er onverrichterzake vandoor. Mogelijk zijn dit dezelfde mannen als bij de eerste poging


Geslaagde overval op opticien Bouman
Donderdag 15 juni lopen vier gemaskerde mannen de opticien aan de Hendrik van Viandenstraat in Amersfoort binnen. Eén van hen is onherkenbaar gemaakt, want hij is een dag na de overval aangehouden. Met zijn vieren marcheren ze de winkel binnen. De voorste bedreigt de opticien met een vuurwapen en ze beroven hem van zijn Rolex. De dochter van de opticien die in de woning boven de winkel is, heeft door wat er gaande is en stuurt de hond naar beneden. Daarop vluchten de overvallers de winkel uit. Eén van de scooters van de overvallers wil niet starten. Toch ontkomen ze; één gaat er rennend vandoor en de anderen vluchten met z’n drieën op één scooter. Tijdens hun vlucht zijn de jongens op de scooter vastgelegd door een dashcam van een auto. Ze maakten een Rolex type Explorer II buit.


Het kan zijn dat de overvallers hem nog in hun bezit hebben. Maar ze kunnen hem ook hebben verkocht. Hij is te herkennen aan de inscriptie 3817AA 27 MUIS’67 ’97. Als ze hem hebben verkocht hadden één of meer van deze jongens ineens veel te besteden na die 15e juni. Als mensen dit is opgevallen, hoort de politie dat graag.

Geslaagde overval op woning Harlingenstraat
Op 9 juli zit de bewoner van een woning aan de Harlingenstraat na middernacht een film te kijken. Zijn pasgeboren baby en vrouw liggen boven te slapen als er wordt aangebeld. De bewoner doet open, omdat hij denkt dat er iemand is die hulp nodig heeft. Maar het blijken 2 overvallers te zijn die hem met geweld overmeesteren en beroven van zijn Rolex. Van deze overval is helaas geen bewakingsbeeld.


Geslaagde overval op woning Paasberg
Op 11 juli ligt een gezin met twee oudere kinderen te slapen als twee overvallers de woning binnen weten te komen. Vader, moeder en zoon worden met veel geweld bedreigd en de zoon wordt beroofd van zijn Rolex. Hier zijn de daders vastgelegd door een bewakingscamera in de buurt. Een bewakingscamera filmt vlak voor de overval vijf mannen die richting de woning van de slachtoffers lopen. Eén van hen lijkt op de uitkijk te blijven staan, terwijl de anderen de deur van de woning forceren. Tien minuten later rennen twee mannen weg. Een kleine minuut later volgen nog eens drie mannen. Een paar dagen na deze overval weet de politie een jongen van 17 uit Amersfoort aan te houden.
Vijf zaken van mislukte en gelukte overvallen die gelinkt worden aan dezelfde dadergroep. Het veroorzaakt veel onrust in Vathorst. Het goede nieuws is dus dat er al twee verdachten zijn aangehouden. Maar uiteraard wil de politie alle overvallers opsporen, zoals de mannen die twee keer probeerden toe te slaan bij een woning aan de Laakboulevard. Of de mannen die de opticien beroofden van zijn Rolex.

barbecuebarrel cool