Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amersfoort-Vandaal spuit verf in gezicht NS-conducteur

Een NS-conducteur stuit op een avond op een groep van zeven graffitispuiters die bezig zijn met het volspuiten van een trein. Hij spreekt ze aan en vervolgens spuit één van de jongens hem met een spuitbus verf in zijn gezicht. Het gebeurt op vrijdagavond 12 juni om 22.40 uur op één van de perrons van station Amersfoort Vathorst. De conducteur ziet dat zeven jongeren bezig zijn met het volspuiten van een trein, die op het punt staat om te vertrekken.

Filmen

Eén van de jongens spuit verf in het gezicht van de conducteur. Die pakt zijn telefoon en begint de groep graffitispuiters te filmen. De jongeren gaan door met hun graffiti spuitbussen. In de korte tijd die ze hadden spuiten ze de tags ‘HDK’ en ‘REG’ op de trein.

Na een tijdje komt de man die eerder de conducteur bespoot met verf weer naar hem toe en spuit weer verf in zijn gezicht. De machinist van de trein schiet de conducteur te hulp en bespuit de groep met bluspoeder, waarop ze alle zeven vluchten.

Conducteur
De conducteur heeft een paar dagen last gehad van zijn ogen, maar dat is weer hersteld. Zijn uniform zat zó onder de verf dat hij dat moest weggooien. Het verwijderen van de graffiti heeft de NS 4500 euro gekost.


Herkent u één of meer van deze graffitispuiters? Zeggen de tags ‘HDK’ en ‘REG’ u misschien iets? Laat het weten.