Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Almere-Mannen overvallen Blokker

Op 2 april overvallen twee jong ogende mannen het Blokker-filiaal aan de Schutterstraat. Ze bedreigden de medewerksters met een vuurwapen en een hamer. Het gaat de laatste jaren niet goed met Blokker. Veel filialen sluiten, de omzet loopt terug. Toch denken de twee mannen in dit verhaal dat er nog wat te halen valt bij de winkel. Of ze lezen geen kranten.

Rond 10.25 uur die dinsdagochtend stormen de mannen binnen. Terwijl één van hen met de hamer op schappen begint te slaan, richt de ander het vuurwapen op de medewerksters.

De dader met de hamer probeert de 63-jarige bedrijfsleidster aan haar haar mee te sleuren. Een bijzonder gewelddadig en vernederende actie. Zij weet gelukkig aan zijn greep te ontkomen en rent de winkel uit.

De andere twee medewerksters kunnen geen kant op en moeten onder bedreiging van het vuurwapen naar het kantoor. Hen wordt gesommeerd de kluis te openen, maar dat kunnen ze niet vanwege het tijdslot dat erop zit. Wanneer de overvallers zich realiseren dat er in het kantoor niets te halen valt, graaien ze snel wat geld bij elkaar uit de kassa’s.

Het eerste stuk rennen ze, maar dan springen ze op de scooter die ze hadden klaarstaan.

Het gaat om een Piaggio C44 die op 16 maart was gestolen, in Almere, vanaf de Siennastraat. De scooter heeft het kenteken FJ0 70L en is tot aan de overval dus tweeëneenhalve week uit het zicht geweest.

De daders hebben hun best gedaan om zich te vermommen, maar hopelijk herkent iemand ze toch. Volgens de slachtoffers ging het om twee jonge mannen, één donker- en één lichtgetint, van mogelijk nog geen 20 jaar oud.

Wie zijn het?