Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Almere-Jongen steekt man neer na opmerking over botsing

De politie is dringend op zoek naar een jong ogende verdachte voor een poging tot doodslag in het centrum van Almere. Op 14 augustus 2019 zou hij op de Blekerstraat een 29-jarige man hebben neergestoken.

Die woensdagmiddag is de verdachte één van de vijf jongens die op verschillende plekken worden gefilmd, op straat en in de Burger King.

Bijna-botsing
Het groepje loopt rond 13.50 uur vanaf de Citymall naar de Blekerstraat. Ze negeren het verkeerslicht dat op rood staat, waardoor op het zebrapad bijna een fietser op hen botst. Ongeveer tegelijkertijd steekt vanuit de Flevostraat het slachtoffer over. Mogelijk heeft hij de bijna-botsing gezien, want hij lijkt de jonge mannen ergens op aan te spreken. Vrijwel direct escaleert de boel. Er ontstaat een vechtpartij waarbij de 29-jarige man met een wapen wordt gestoken. Terwijl de vijf verdachten op de vlucht slaan, blijft hij levensgevaarlijk verwond achter.

Mogelijk minderjarig
De jongen in het blauwe jack geldt als hoofdverdachte. Laat het weten als u een idee heeft wie of waar hij is. Maar de politie wil, omdat nog niet vaststaat wat er precies is gebeurd, ook van de ándere vier jongens de identiteit achterhalen.

Er rekening mee houdend dat de verdachten mogelijk minderjarig zijn, zijn ze onherkenbaar gemaakt. Hopelijk dat de kleding iemand iets zegt of wellicht de combinatie van de groep. Heeft u informatie over een of meer van de jongens, geef het door aan de politie.

 Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844
Opsporingstiplijn 0800 - 6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000 (gratis)