Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Alkmaar-Man berooft date na afspraak via “Hot or not”

Op maandag 29 juli ontmoette een jongen zijn online date ‘Soufiane Kaka’. Dat gebeurt via de site “Hot or not. Nadat er een afspraak in gemaakt volgt een ontmoeting in het huis van het slachtoffer in Alkmaar. Daar wordt hij overvallen door zijn date. Klinkt als een slechte aflevering van Firstdates.

Kenmerken dader ‘Souf’
De dader noemde zich op Snapchat ‘Soufiane Kaka’, maar het slachtoffer mocht hem ook ‘Souf’ noemen. Hij heeft een Arabisch uiterlijk en zwart, kort krullend haar. Bovenop zaten langere krullen, de zijkanten waren opgeschoren. Hij is tussen 1.70 en 1.75 meter lang en heeft een getraind postuur. Hij heeft bruine ogen, volle wenkbrauwen en zoals het slachtoffer omschreef een ‘vierkant’ hoofd. Op zijn rechter bovenarm heeft ‘Souf’ een kleine tattoo en op die maandag in juli had hij een klein sikje.

Overvallen tijdens date
Pas na twee maanden contact via datingsite ‘Hot or Not’ hadden de mannen hun eerste ontmoeting. ‘Soufiane’ reed die middag in een grijze auto met blauwe lampen. Even nadat hij de woning binnenkwam, trok hij een wapen. Hij dwong het slachtoffer zijn pincodes en wachtwoorden af te staan en nam zijn bankpassen en paspoort mee.

Het slachtoffer werd hard met het vuurwapen geslagen, waardoor hij bewusteloos raakte en pas uren later bijkwam. In de tussentijd werd met zijn bankpas in Almere geld opgenomen van zijn rekening.

Het was niet Soufiane zelf die pinde, maar een handlanger. Die verscheen om 17.42 uur bij een geldautomaat aan het Zuideinde in Almere.