Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Alkmaar/Haarlem-Groep heeft Jumbo als doelwit

Jumbo-supermarkten in Alkmaar en Haarlem zijn getroffen door een overval en ramkraak. De politie houdt er rekening mee dat achter een brutale ramkraak en een gewapende overval in elk geval deels dezelfde daders zitten. De incidenten vonden plaats op 4 april en 20 mei 2020 bij Jumbo-supermarkten in Alkmaar en Haarlem.

De Hoofdofficier van Justitie in Noord-Holland heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de ‘gouden tip’ over de daders.

Aanhouding
Op basis van DNA-onderzoek is recentelijk een 51-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij zou betrokken zijn geweest bij de overval aan de Winkelwaard in Alkmaar. Zijn rol wordt nog onderzocht.

Schade aan scooter
Bij beide incidenten gingen de twee daders ervandoor op een zwarte scooter. In Alkmaar was dat vermoedelijk een Gilera Runner, zonder kentekenplaat en met deels blauwe kappen.
Tijdens hun vlucht op 4 april in Haarlem zijn de daders ten val gekomen op de Groningenlaan, waarbij een spiegel en brokstukken van de kap van hun scooter zijn achterbleven.
Mogelijk zegt de schade aan zo’n scooter en/of het herstel ervan iemand iets.

Ramkraak Haarlem
Er zijn gelukkig goede beelden van de misdrijven. Op die uit Haarlem is te zien hoe een bestelbus op zaterdagochtend 4 april in volle vaart de supermarkt binnenrijdt, precies op het moment dat medewerkers in de weer zijn met kassalades en een geldautomaat.
De daders die uit de bestelbus springen, pakken wat ze pakken kunnen en rennen weg. Eenmaal buiten vluchten ze op de gereedstaande, zwarte scooter. De bestelbus bleek overigens gestolen.

Bekijk de video:

Overval Alkmaar
Het lijkt erop dat de daders voorkennis hadden over het moment dat er contant geld buitgemaakt kon worden. Zo ook in Alkmaar, waar op 20 mei twee gehelmde mannen ’s ochtends de Jumbo binnenstormden rond het moment dat een geldautomaat werd bijgevuld.
De overvallers bedreigden medewerkers en klanten, waarna ze met een geldbedrag aan de haal wisten te gaan. Ook deze daders reden dus op een zwarte scooter, mogelijk een Gilera Runner. Heeft u tips? Laat het weten.