Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Alkmaar-Aanrander op beeld

De politie heeft beelden openbaar gemaakt van de mogelijke aanrander die op 5 januari 2021 toesloeg in de omgeving van Alkmaar en Heiloo. Hij wordt ervan verdacht een vrouw te hebben aangerand op de Geest en mogelijk kort daarvoor ook een vrouw op de Prins Bernhardlaan.

In de eerste week van januari werden binnen drie dagen vier vrouwen aangerand door een onbekende man op een fiets. In september t/m november 2020 werden ook zo’n 25 vrouwen slachtoffer, maar het is niet duidelijk of het om dezelfde dader gaat.


Verdachte van aanrandingen
De verdachte is op dinsdag 5 januari rond 18.00 uur gefilmd op het Canadaplein in Alkmaar. Wie herkent u deze man of heeft andere informatie over hem?

Oranjerode jas
ongeveer 1.85 meter lang en slank postuur
capuchon strak over het hoofd
donkere, skinny spijkerbroek
sportschoenen
herenfiets met versnellingen.

Omgeving Alkmaar / Heiloo
Het merendeel van de slachtoffers was aan het wandelen of joggen toen de fietsende dader hen van achteren benaderde. Hij sloeg of betastte hen vervolgens op of bij hun billen. Mogelijk heeft de dader eerst rondgereden tot hij zijn slachtoffers kon overrompelen.

Eerdere aanrandingen
Het is onduidelijk of de man op de beelden ook verantwoordelijk is voor de eerdere aanrandingen in het najaar van 2020. Toen werden meer dan twintig vrouwen het slachtoffer van een aanrander die op eenzelfde wijze toesloeg.