Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Agent meerdere keren tegen het hoofd geschopt bij burenruzie

Een burenruzie in de Utrechtse wijk Zuilen is gisteren totaal uit de hand gelopen. Een agent werd meerdere keren tegen zijn hoofd geschopt door een van de ruziemakers. Hij heeft een hersenschudding. Rond 06.30 uur kreeg de politie van een burenruzie aan de F. Koolhovenstraat. Het lukte agenten aanvankelijk om de boze buurtbewoners rustig te krijgen. Maar ongeveer drie uur later kregen de buren het opnieuw met elkaar aan de stok.

Volledig geëscaleerd
Volgens de politie is het toen ‘volledig geëscaleerd’. Een man van 31 zocht de confrontatie met meerdere buren. Hij was volgens een politiewoordvoerder ‘compleet buiten zinnen’ toen agenten hem probeerden aan te houden. Hij viel twee agenten fysiek aan, en schopte een van hen meerdere keren tegen zijn hoofd.


Het liep nog verder uit de hand toen een andere buurtbewoner, een man van 57, zich er ook mee ging bemoeien. Hij probeerde de aanhouding van de andere man tegen te houden. Uiteindelijk zijn allebei de mannen ingerekend.
De man van 31 zit op dit moment vast. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en moet zich morgen melden bij de rechter. De andere man is inmiddels weer op vrije voeten.
De politie en het OM nemen de zaak hoog op. Geweld tegen hulpverleners wordt sinds enkele jaren stevig aangepakt. “Het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen”, zegt een politiewoordvoerder.

barbecuebarrel cool