Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

4,8 miljoen cash in woning Purmerend

In een onderzoek naar het witwassen van cocaïnegeld is door een arrestatieteam op 23 september in een woning in Purmerend 4,8 miljoen euro gevonden. Dat maakte de politie woensdag bekend. Het geld zat in zeven tassen. Het zoekteam stuitte in dezelfde woning op nog eens 60.000 euro aan contanten, die verspreid door de woning lagen. Alle geld is in beslag genomen.

Geldstromen
In de woning in Purmerend zijn twee mannen en één jonge vrouw aangehouden op verdenking van witwassen. Twee van hen zitten op dit moment nog in hechtenis.

foto: politie

Deze actie maakte onderdeel uit van een onderzoek naar geldstromen, die gelieerd zijn aan grootschalige en internationale cocaïnehandel. Het onderzoek werd gedaan door het team Financieel Economische Criminaliteit, dat zich vooral focust op onderliggende financiële structuren en geldstromen.

Rolex
Bij de woningdoorzoekingen van twee medeverdachten in Amsterdam werden luxe goederen, zoals dure merkkleding, merkschoenen en een Rolex horloge in beslag genomen. Ook zijn in totaal vijf luxe personenauto’s in beslag genomen. Eén daarvan was voorzien van een professioneel aangebrachte verborgen ruimte.

Onlangs leidde ditzelfde onderzoek tot twee andere doorzoekingen in Amsterdam en Amstelveen, waar in beide woningen een kwekerij werd gevonden.

Toen het team de Amsterdamse woning binnen viel waren daar op dat moment negen personen bezig met het knippen van toppen. Ze zijn allemaal aangehouden.