Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

20-jarige vrouw vastgegrepen in Amersfoort

In de vroege ochtend van zaterdag 14 mei werd een 20-jarige vrouw in het centrum van Amersfoort lastig gevallen en vastgepakt door een voor haar onbekende man. De politie is op zoek naar deze man en wil graag getuigen spreken die iets heeft gezien of gehoord.

Rond 04.30 uur verlaat de vrouw een café aan het Hof. Ze loopt via de Groenmarkt in de richting van de Appelmarkt en vervolgens ter hoogte van de Muurhuizen ziet zij een man staan. De man sprak de vrouw aan, liep naar haar toe en pakte haar uit het niets vast. Ze weet zich los te rukken en rent vervolgens via de Blauwebruggang, de Weverssingel en de Bredesteeg in richting het Flintplein. Maar op het Flintplein weet de man haar in te halen en pakt haar nog een keer vast. Het slachtoffer begint op dat moment te gillen en om hulp te roepen.

Omstanders helpen
Een alerte buurtbewoner komt op de hulpvraag af, waardoor de man haar loslaat. De weldoener gaat met de man in gesprek en ondertussen is er nog meer hulp bij gekomen. Een van de omstanders brengt het slachtoffer naar huis, waar ze hevig geschrokken de politie belt. Wanneer de politie ter plaatse komt is de man al verdwenen.

Signalement verdachte

Man met donkergetinte huid
Ongeveer 1.95 meter
Tenger postuur
Leeftijd : 25 – 30 jaar
Zwart, kort krullend haar
Hij droeg een donkerblauwe spijerbroek, wit shirt en zwart vest
Sprak Nederlands met een accent
Getuigen gezocht
Er is een onderzoek gestart naar het incident en de man. De politie kan daarbij uw hulp goed gebruiken. Wie si de man?

plantenbak