Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

De Meern-Stel doet schaamteloze babbeltruc

Een echtpaar in De Meern(Utrecht) is onlangs het slachtoffer geworden van een gehaaid babbeltruc-duo. Het oudere stel werd zogenaamd benaderd door medewerkers van de regiotaxi, maar vervolgens bestolen door middel van een hele slinkse truc.

De oplichters belden eerst op hun thuisnummer; daarbij vertelden ze dat het echtpaar nog geld moesten terugkrijgen van de regiotaxi. Om dat te regelen, zouden deze zogenaamde medewerkers even kort langskomen.

Op woensdag 28 november verscheen het babbeltruc-duo rond 15.15 uur bij het echtpaar in huis. Ze moesten hun bankpassen fotograferen en hun pincode intoetsen voor de terugbetaling. Kort nadat de oplichters weg waren, beseften de slachtoffers dat ze waren bestolen. Maar in die korte tijd hadden de daders al een flink bedrag buitgemaakt.

Een man pinde voor duizenden euro’s van de rekeningen. Hij werd gefilmd bij een betaalautomaat aan het Mereveldplein in Utrechtse De Meern. De pinner droeg een opvallend Moschino T-shirt.

Wie herkent de man op de beelden?

Handlangster
Zijn handlangster komt niet duidelijk in beeld, maar van haar is er wel een goede omschrijving. De politie zoekt een vrouw van zo’n 30 à 35 jaar oud met een slank postuur. Ze is zo’n 1.60 meter lang en heeft een smal gezicht en donker, halflang haar.