Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Bejaarde vrouw mishandeld en beroofd

Een 76-jarige dame wordt op woensdagmiddag 30 januari overvallen in haar flat aan het Langswater in Amsterdam Osdorp. Voordat haar belagers toesloegen, reden ze in een Seat Leon door de buurt.

Het slachtoffer werd tijdens de overval op de grond gegooid, waardoor ze haar schouderblad brak. Ook haalden de daders de alarmknop van haar nek. Sinds de overval is de vrouw niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen en verblijft ze in een tehuis.

De daders reden die woensdagmiddag eerst door de straten van Amsterdam-Osdorp. Op bewakingsbeelden is te zien hoe één van hen daarna een tijdje rondhangt bij de zij-ingang van de flat.
Wanneer het hem niet lukt om binnen te raken, komt hij rond 16.40 uur terug meteen handlanger

Mogelijk vergist in woning
Mogelijk hadden de mannen zich vergist in de woning. Het slachtoffer heeft namelijk geen waardevolle spullen, waardoor ze er slechts vandoor zijn gegaan met haar portemonnee. Bij hun vertrek wekte het duo ook de indruk dat ze iets anders hadden verwacht.

Beide daders spraken Nederlands met een buitenlands accent. Ze lijken allebei een blanke of lichtgetinte huidskleur te hebben. De man met de blauwe spijkerbroek droeg mogelijk een jas van het merk Canada Goose.

Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

De zwarte Seat Leon is door diverse camera’s in de omgeving gefilmd. Het gaat om een wat ouder, vijfdeurs model met handgrepen aan de bovenkant van de achterportieren. Er zaten Nederlandse kentekenplaten op en velgen met vijf spaken.

Herkent u deze auto of heeft u hem elders zien rijden? Of kunt u de auto linken aan de vermoedelijke daders? Neem contact op met de politie.