Artikel

19-08-2016

Diefstal taxi

Surveillerende agenten hebben in Nagele (Noordoostpolder) een in Amsterdam gestolen Ford Galaxy met blauwe kentekenplaten teruggevonden. Uit onderzoek is gebleken dat tussen de diefstal en de vondst met de taxi is getankt bij Landsmeer. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Zaaknummer:
2016258173
Datum delict:
19-08-2016
Plaats delict:
Amsterdam

Het begint vrijdagavond 19 augustus 2016. Rond 20.00 uur parkeert een Amsterdamse taxichauffeur na een dag werken zijn auto op het Groenpad in Amsterdam-West. De auto is een zilvergrijze Ford Galaxy. Als de Amsterdammer de volgende ochtend in zijn auto wil stappen om weer aan de slag te gaan, ziet hij tot zijn grote schrik dat de auto weg is. Het is dan zaterdag 20 augustus. Een paar dagen later zien agenten op de Ring in Nagele een Ford Galaxy met blauwe kentekenplaten geparkeerd staan. Het is dan donderdagochtend 25 augustus. Ze controleren het kenteken en het blijkt om de gestolen taxi te gaan. Uit buurtonderzoek blijkt dat de auto daar vermoedelijk al drie dagen stond.

De recherche stelt een onderzoek in. Daaruit blijkt dat in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus 2016 bij een tankstation aan de A-10 bij Landsmeer met de taxi is getankt. En daar zijn camerabeelden van. Daarop is de verdachte te zien tijdens het tanken.

Het gaat om een:

man
met een blanke huidskleur,
leeftijd tussen de 35 en 45 jaar,
met een normaal postuur en
kort, donker haar met inhammen;
hij droeg donkerblauwe kleding met
daaronder een wit T-shirt met een donkere rand.
Ook blijkt dat diezelfde nacht de auto is gezien, terwijl die over de A2 reed richting Utrecht. De gestolen taxi is inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaar. Maar de verdachte is nog niet gearresteerd.

Vragen
Herkent u de verdachte of weet u misschien wie hij is?
Heeft u gezien dat de taxi op het Groenpad in Amsterdam-West werd gestolen?
Heeft u de taxi, een zilvergrijze Ford Galaxy met de blauwe kentekenplaten 28-HB-HK, tussen zaterdagochtend 20 augustus en maandag 22 augustus 2016 ergens zien staan of rijden?
Heeft u gezien dat de taxi op de Ring in Nagele werd geparkeerd?
Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

00:00
 
Deel via: