Artikel

06-05-2016

Diefstal door inbraak met explosief

Dieven hebben de geldautomaat van de bank aan de Weversstraat in het Lelycentre laten ontploffen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.
Explosievenexperts van Defensie doen onderzoek bij de geldautomaat.
Heeft u een tip over deze zaak?

Zaaknummer:
2016137587
Datum delict:
06-05-2016
Plaats delict:
Lelystad

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van het tv-programma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland van 25 mei 2016.

Het gebeurt in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 mei 2016. Met veel geweld wordt de automaat opgeblazen. Dat is niet het enige dat stuk ging. Ook ruiten in de omgeving sneuvelden. Die ochtend arresteert de politie rond 05.00 uur in de omgeving twee mannen op een scooter op verdenking van betrokkenheid bij de plofkraak. Maar uit onderzoek is gebleken dat zij niets met de plofkraak te maken hebben en ze zijn dan ook geen verdachten meer.

De politie is nog steeds op zoek naar de personen die er wél achter zitten. Het zou gaan om drie mannen die ervandoor gingen op een scooter.
Oproep getuigen

En de politie zoekt een specifieke getuige die mogelijk meer informatie heeft over het vervoermiddel van de daders, die scooter. Het gaat om een vrouw die aan een andere getuige heeft verteld dat ze voorafgaand aan de plofkraak een voertuig voor haar woning had zien staan die ze niet kende. Haar informatie kan heel belangrijk zijn voor het onderzoek en zou dus graag met deze vrouw in contact komen.

Ook andere getuigen worden uiteraard gevraagd zich te melden. Het zou dus gaan om drie mannen die ervandoor gingen op een donkerkleurige scooter. Mogelijk dat die ergens geparkeerd heeft gestaan of dat mensen de scooter voorafgaand aan de plofkraak hebben zien rijden met drie personen erop. Ook informatie over andere voertuigen die die nacht in de omgeving van het Lelycentre zijn opgevallen, mag worden doorgegeven.
Vragen

Heeft u misschien iets of iemand gezien dat of die met deze plofkraak te maken heeft?
Weet u misschien wie de verdachten zijn?
Heeft u meer informatie over het vervoermiddel van de daders, die scooter?
Bent u de vrouw die aan een andere getuige heeft verteld dat ze voorafgaand aan de plofkraak een voertuig voor haar woning had zien staan, dat ze niet kende. Of weet u misschien die vrouw is?
Heeft u de scooter van de daders misschien ergens geparkeerd zien staan of heeft u misschien voorafgaand aan de plofkraak de scooter zien rijden met drie personen erop?
Heeft u informatie over andere voertuigen die die nacht in de omgeving van het Lelycentre zijn opgevallen en misschien iets met de plofkraak te maken hebben?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

00:00
 
Deel via: